Natuur

In de natuur is zo veel te zien, te ervaren en te beleven. We willen de kinderen meer betrokken maken bij de natuur en in de natuur laten zijn. We gaan op zoek naar het favoriete dier van de kinderen en geven de bloemen die ze graag plukken een naam. Ook willen we hen laten zorgen voor de natuur door plantjes te laten groeien, proeven en ruiken.

QR Boswachterchallenge

Boswachterchallenge

Tijdens de Boswachterchallenge helpt jouw kind Boswachter Ruben van OERRR om moeder egel te vinden. Alles draait om het trainen van boswachterskills en het uitvoeren van spannende opdrachten. Tussendoor chat je via WhatsApp met Boswachter Ruben. En daarvoor hoef je niet ver weg: alles kan in de tuin of in het park om de hoek gedaan worden. Het enige wat je nodig hebt, is een telefoon met WhatsApp. Je scant de QR-code, stuurt een berichtje aan Boswachter Ruben via WhatsApp en de challenge begint vanzelf!
Natuur

Water geven

De tuin heeft onderhoud nodig en de kinderen kunnen betrokken worden bij o.a. het geven van water aan de planten in de belevingstuin middels een gieter of de tuinslang.
Kinderboerderij De Glind
Op dinsdag en vrijdag is er van 14:00 - 16:00 Boerderijclub waarbij je kunt helpen op de kinderboerderij in De Glind en op zaterdag is dit van 13:00 -16:00.
Kinderboerderij de Veenweide in Soest
Bij Kinderboerderij de Veenweide in Soest zijn ieder seizoen rugzakken te leen met daarin educatief materiaal die bij het seizoen past. De rugzakken kunnen door de kinderen die de kinderboerderij bezoeken gratis geleend worden. In het voorjaar gaat de rugzak over jonge dieren, in de zomer over kleine beestjes, in de herfst is er een beestenboel speurtocht en in de winter gaat de rugzak over vogels die hun terrein bezoeken. In de rugzak zitten verschillende materialen die met het thema te maken hebben, inclusief een instructieboekje. Met de rugzak kun je zelfstandig over het terrein lopen en meer leren over dieren en de natuur. Kijk voor een actueel overzicht van alle educatieve activiteiten van de Veenweide in de Agenda op hun site.

Wandelroutes

Seizoensgebonden wandel-/doe-routes 
Het Groene huis heeft leuke doe-boekjes en wandelroutes ontwikkeld met opdrachten voor kinderen.

Bijvoorbeeld over de lente; in het boekje staat een route op een plattegrond en vind je korte teksten en kijkopdrachten over lente-onderwerpen die je kunt doen.
Kom van alles te weten over hommels en bijen, wilde bloemen, vogels, paddentrek en meer op het landgoed.

Op bepaalde tijden ligt Het boekje 'De lenteactiviteit' voor de deur, maar je kunt 'm ook hier downloaden.

Melissenpad in De Glind, Postweg 24 (1 km).
In De Glind loopt een heel bijzonder en inspirerend kunstpad: het Melissenpad. Veel kunstwerken kunnen in beweging gezet worden door ergens aan te draaien of door erop te gaan fietsen. Bij beide boerderijen kun je de route beginnen, maar je zult wel dezelfde weg terug moeten lopen om weer bij de auto te komen.

Rondje Helenaheuvel in de Kaapse Bossen (20km).
Ontdek de prachtige Kaapse Bossen midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze wandelroute is gemarkeerd met gele pijlen. Het wandelpad is halfverhard en zonder drempels. Dat maakt de route ook goed begaanbaar voor rolstoelen.

Stoute Schoenenpad in het parkbos van kasteel Stoutenburg (9 km).
Een actief wandelpad van ongeveer 1 kilometer. Tijdens de wandeling zijn er diverse dingen te doen en te zien. Zo is er onder meer een hindernisbaan, bostelefoon, een dassenburcht en een uitkijktoren.

De route is op zich prima te doen met een kinderwagen of buggy, maar het blijft wel bos.
De bewegwijzering is goed aangegeven door middel van de bordjes met rode laarzen, her en der staan informatieborden en er zijn onderweg enkele zitplaatsen te vinden.

Renkums Beekdal (28 km).
Bij het Informatiecentrum Renkums Beekdal (oranje huisje) ligt een leuke waterspeelplaats met watertafels op verschillende hoogten. Kinderen in een rolstoel kunnen onder de hoogste tafel rijden om met het water te spelen.

Daarnaast is er in de buurt een vlonderpad. Het is lastig te bereiken vanuit de oostkant, omdat daar een steile helling ligt, maar als je parkeert bij Campman, dan kan het wel. (Blauwe route).

Je kunt ook een rondje om de Papierweide lopen (met de klok mee). Daar zit maar één steil stukje in. (Rode route). Je kunt dan eventueel ook parkeren bij Kortenburg nr. 7, 6704 AV Wageningen.

Klik voor route Wageningse Engpad (Kids Klompenpad) STARTPUNT: Parkeerplaats aan de Zoomweg, bij de hoek met het Heidepark. Coördinaten: 51.982548, 5.692143 (25km)
De route heeft enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen, zoals het Hemelbed en een Blotevoetenpad. De route is niet geschikt voor de rolstoel, maar wel voor bijvoorbeeld Olivier of Lorenzo! De route is 4,2 km.

Dierenparken

*Let op: Je moet reservering*
We hebben abonnementen op verschillende Dierenparken. Wat is jullie favoriete dier? Hoe heet die? Wat weet je over zijn natuurlijke achtergrond?
Natuur

Kikkervisjesproject

Wie heeft er vroeger nou niet aan de waterkant gezocht naar kikkerdril? De metamorfose van kikkerdril, kikkervisje tot kikker is bijzonder om te volgen en relatief makkelijk dichterbij te halen. We gaan het evolutieproces volgen en verzorgen de eitjes & kikkervisjes tot ze terug te natuur in moeten!
Natuur

Twaalf dierenkaarten

Twaalf stevige kaarten van verschillende dieren. Van Panda tot Kolibrie. Allemaal interessant. Wat voor informatie kun je vinden over deze dieren? Welke dieren hebben de kinderen zelf gezien? Welke kunnen jullie gaan bezoeken? Je vindt de 12 dierenkaarten in de grote boekenkast op Mees zijn kamer.